2010. július 28., szerda

Gondolatok

Reggel, amikor megláttam a fórumon és a blogokon, hogy mi történt, megdöbbentem. Hirtelen felindulásból írtam ide a blogomba egy bejegyzést, de aztán kitöröltem. Nem szeretnék senkit sem megbántani. Ám úgy látom, nem tudok ezek mellett a dolgok mellett szó nélkül elmenni. Már csak azért sem, mert akarva akaratlan én is bele lettem keverve. Legalábbis úgy érzem. Én soha senkit nem bántanék meg egy nyilvános fórumon. Bár tudom, vagy legalábbis remélem nem bántásnak lett szánva. Ám akkor is olyan rosszul esett, hogy azóta is csak sírok.
Igen rokona vagyok Giginek. Ez baj lenne? Talán ez miatt egy kicsit kivételezett helyzetben vagyok. Ez van. Ha más lenne rokon, az nem lenne?Sosem gondoltam, hogy ez böki a csőrét valakinek.
Igen, sok csapatnak vagyok tagja. De semmiképpen nem huszonX-nek. Pontosan 14 tagságom van. Volt már ennél több is, és lesz még ennél kevesebb is. Egy ideje az aláírásom alól is kivettem a tagságaim felsorolását. Már rég nem kérkedek vele.
Igen, dolgozok stock fotóval. Van, amikor egy készlet megkívánja. Ettől még szerintem nem lesz érzelemszegény egy oldal. Szeretem a saját fotós oldalaimat is, ha csak lehet, ezekből dolgozom.
Igen, szeretem a CT tagságaimat. Nagy kihívásnak tartom, hogy az oldalaim örömmel fogja-e fogadni a tervező. És igen, szeretem a CT fórumokat is.
És igen, nemzetközi téren úgy gondolom van egy kis hírnevem. Nem nagy, csak picuri, de ennek én nagyon örülök. Én értem el, saját erőmből, senki nem protezsált.
Igen, folytatni fogom a munkásságom.
Sajnálom, hogy a legeslegkedvencebb magyar oldalamon a CT munkákat nem becsülik. Nekem pedig van ebből bőven. Sőt, ha úgy vesszük, minden munkám CT munka, mert a két év alatt hihetetlen mennyiségű készletem gyűlt össze, tehát felesleges is lenne vásárolnom. Így CT-s készletekből csinálom mindegyik oldalam, a kihívásokra készítetteket is.
Nem ígérek semmit, nem fogadkozom, nem bántok meg senkit. Majd úgyis lecsengenek a dolgok, és akkor mehet minden tovább. Bár már soha nem a régi kerékvágásban. Mert a tüske ott marad. Nagy kár ezért.
Egyébként teljesen egyetértek azzal, amit Szrjudit írt a blogján. Tökéletesen megfogalmazta sokunk véleményét.

8 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Tincikém, én egészen biztos vagyok benne, hogy senki sem akart megbántani. Mindannyian szeretünk téged, mint embert és óriási nagyra tartjuk a munkáidat. Kissé felfokozott idegállapotban van mindenki, esetleg nem jól válogatja meg a szavait. Én már inkább nem is írok semmit. De, igen. Maximálisan egyetértek veled és Judittal. Én is szeretem a CT-imet. És gyűlölök mindenféle diszkriminációt, akárkit és akármilyen formában is érint. Pláne a hobbija közben, egy szerető közösségben.

szrjudit írta...

Drága Tinci, én is biztos vagyok abban, hogy nem akart bántani téged Lacee, a felsorolásnál elismerést éreztem az említett alkotókkal kapcsolatban, és azért állított fel névsort, hogy azt "bizonyítsa", több általunk szeretett és tisztelt alkotó is dolgozik netes fotókkal. A rokonságot nem kellett volna belekeverni. Köszönöm, hogy olvastál és hogy egyet értesz, sajnálom, hogy ennyire elmérgesedett a helyzet.

Eszter(beszteri) írta...

CSak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Laci nevében nem tudok nyilatkozni, de azt mondhatom, hogy soha semmilyen formában nem éreztem azt, hogy kivételezett lennél bármiben is a rokonsági kapcsolat miatt. (Mindamellett én is azt éreztem ki Laci szavaiból, hogy ez nem ellened szól.)

Judit írta...

Tinci mi nagyon hasonló helyzetben vagyunk. Imádjuk a ct-inket, gyönyörű készleteket kapunk, hol stock fotóval, hol nem azzal dolgozunk. Tudom mikor és miért használsz stock fotót, és tudod hogy lelkesedem amikor meglátom gyönyörű lányod (ő gyakoribb), vagy fiad az oldalon. Lace biztos vagyok benne nem megbántani akart.

Budaházi Brigitta írta...

Drágám, jó, hogy megbeszéltük telefonon a dolgokat. Tudom, hogy már másképp látod a dolgokat, és tudod, hogy nem Rólad és úgy általában a CT munkákról folyik a szó. És annál nagyobb dolog nincs számomra, hogy te, a ROKONOM közös hobbit űzöl velem, és ugyanazt jelenti számodra is, mint számomra. Veled vagyok, büszke vagyok Rád, és nagyon szeretlek.

millu írta...

Én is az elismerést éreztem ki a felsorolásból,remélem most már Te is így látod.Pont azért említette meg a rokonságot,hogy akkor lehet majd még Te sem tölthetsz fel oldalakat,rokonság ide vagy oda.Végig olvastam minden blogot,hozzászólást,de inkább kimaradok ebből,csak ezt az apró megjegyzést akartam a témához hozzáfűzni.Most időm sincs megfogalmazni bármit is.

Andi írta...

Drága Tinci, Unokatestvérem!
Nagyon büszke vagyok az alkotásaidra, ugyanúgy mint Testvérem, Gigi alkotásaira! MINDKETTŐTÖK MINDEN alkotására, egytől-egyig. Csodálom őket mert profik, mert szépek, mert beszédesek, mert sokszor személyesen is megérintenek, mert ismerem a rajtuk lévő mosolyt, örömöt vagy akár szomorúságot, mert... és meg sorolhatnám. Igen, büszke vagyok Rátok, hogy így tudtok alkotni (hehe... annál is inkább, mert én nemigen jeleskedem e területen ;)
Tincikém, szeretnélek bátorítani, hogy továbbra is ugyanilyen kedvvel, szeretettel és intenzitással alkoss!
Nagyon örülök, hogy egy Családba tartozunk.
Szeretettel ölel:
Andi
(Lacee kommentjét hiányolom, különösen, ha nem sértésnek szánta. Persze Tinci alkotásai enélkül és ezzel együtt is ugyanazt jelentik számomra.)

eralilla írta...

Tinci!
Remélem már Te is másként látod a dolgokat. Bár nem én írtam, de úgy érzem LaceE pont az ellenkezőjét gondolta, mint amit Te leszűrtél a hozzászólásából. (ahogyan Judit és millu is írta)
Amit Te művelsz, az (is) művészet. Szóval további szép alkotást.
(Egyébként én pl nem is tudtam erről a rokonságról. Micsoda művész család!)